Senioritalot luonnon helmaan

 

Tekesin rahoittamassa Ekotehokas Seniorikoti -hankkeessa kehitettyjä talomalleja. Talot on optimoitu teolliseen matalaenergiarakentamiseen.

 

esko-sammatti.jpg Talojen sijainti korttelissa
esko-paritalo-plan.jpg Paritalon pohjapiirros

Paritalomalli (yllä)

Talomalli on kehitetty yhdistämällä senioriasumisen tutkimustietoja teollisen puutalototeutukseen. Sisäänkäynti on tehty väljäksi rollaattorikäyttöä varten. Olohuone ja keittiö muodostavat yhden suuren tuvan, jonka hoitaminen on helppoa. Makuuhuoneita voi olla yksi tai kaksi ja niiden väliin jää tehokas mutta esteetön kylpytila. Omat terassit ja kauniisti suunnatut ikkunanäkymät lisäävät asumismukavuutta. Tyylillisesti talot ovat sukua sekä mummonmökille että golfhuvilalle. Rakennukset voidaan toteuttaa valmiina tilaelementteinä tai suurelementteinä.

esko-rivitalo-plan.jpg Rivitalon pohjapiirros

Rivitalomalli (yllä)

Teollisesti toteutettavissa oleva talomalli tähtää asukkaan helppoon ja miellyttävään elämään. Auto voidaan pysyköidä oven eteen katoksen alle. Sisäänkäynti on kynnyksetön ja eteiseen mahtuu pyörätuoli. Olohuone ja keittiö muodostavat yhdessä ulkoterassin kanssa miellyttävän ja monimuotoisen kokonaisuuden. Vaatehuolto on sijoitettu makuuhuoneeseen johtavan käytävän varrelle. Kylpyhuone on tehokas, mutta esteetön. Talon ulkopuolen erityispiireitä ovat mummonmökinpunainen lautaverhous yhdistettynä cnc-kaiverrettuihin ornamenttilevyihin.

 

esko_sammatti.jpg Julkisivu